Maandagavond 19:30, energieloos en verdrietig zit ik op de bank. De start van mijn werkweek begint morgen…. Ik voel mij rot, merk dat ik niet scherp ben op het werk, denk dat ik geen ‘goede moeder’ ben omdat ik vind dat ik onvoldoende geduld kan bewaren, soms gedachten heb dat ik ze achter het behang wil plakken en mijn partner krijgt, naast de frequente snauw, ook nauwelijks meer liefdevolle aandacht van mij gewoon omdat ik de puf niet heb. Ook voel ik mij lichamelijk niet goed, heb regelmatig last van hoofdpijn, opgeblazen gevoel in mijn buik, spanning in mijn spieren van nek en schouders, slaap ik slecht en pieker ik mij rot. Ik trek mij terug op mijn werkkamer, zoek geen collega’s op, irriteer mij snel aan situaties, trek veel zaken persoonlijk aan en ben labiel in mijn emoties. Ook spreek ik nauwelijks meer af met vriendinnen en sport heb ik niet meer opgepakt na mijn tweede bevalling. Mijn tweede dochter is een half jaar oud en ik worstel met de hernieuwde balans en rollen in mijn leven als moeder van twee, vrouw, werknemer, vriendin, zus, dochter en vergeet te zorgen voor mijzelf…..

Dit is mijn situatie eind 2015/begin 2016.

Mijn omgeving merkt dit aan mij en geeft mij feedback, iets wat ik op dat moment helemaal niet kan handelen en wuif het dus ook vervolgens aan de kant. Toch begint er onbewust ook iets te knagen en dat wordt steeds sterker, DIT GAAT ZO LANGER NIET en ik besluit om een dag minder te gaan werken door ouderschapsverlof in te zetten. Helaas verloopt ook dit nou niet echt bepaald soepel en pas 5 maanden later kan dit ingezet worden, waardoor ‘het lopen op je tandvlees’ alleen maar erger lijkt te worden. Tevens ga ik langs bij de huisarts, een fijn gesprek met begrip vanuit haar kant wat mij goed doet. Ik krijg een verwijzing voor de psycholoog (waar ik uiteindelijk geen gebruik van heb gemaakt) en advies om weer sport op te pakken, wel iets wat ik leuk vind zegt ze nog.

Het voorjaar 2016 breekt aan en ik werk 3 dagen. Plezier nee dat het ik nog steeds niet, iets meer balans is er wel gekomen. Ik heb mijn oude sport hockey weer opgepakt en ben ook gaan kickboksen in het park, heerlijk buiten zijn en het is fijn om even mijzelf in het zweet te werken. Ook ben ik mij gaan verdiepen in hoe ik mijn energieniveau kan verbeteren middels voeding en start met een koolhydraat-arme leefstijl met ondersteuning van vitamines.

Langzaamaan komt er steeds meer balans en de zomer is heerlijk, op vakantie in Frankrijk wordt de positieve werking van mijn hernieuwde voedingsleefstijl bevestigt. Want ja géén croissants of stokbrood in Frankrijk is natuurlijk geen optie (voor mij in ieder geval niet). Ik ga mij dus te kost en merk al gauw dat de energie verminderd en er een opgeblazen gevoel in mijn buik ontstaat. Terug in Nederland, maar ook al in Frankrijk zelf, weer mijn voeding aangepast. En voilà, energie komt weer terug en opgeblazen gevoel is weg.

Een dag minder werken, sportieve en voeding veranderingen, MAAR ik realiseer mij het is niet voldoende. Ik ga opzoek naar een andere baan dichterbij huis zodat ik de factor reistijd ook nog eens aanpak. Dat lukt en ik ga een leuk nieuw avontuur aan.

Flashforward

Het is 2018, er kriebelt iets, is dit het nou? Wat wil ik nu echt? Waarom is er onrust? Met deze gedachten komt er veel onrust / spanning bij en veel (verkeerde) aannames mét gevoelens van onzekerheid die daarbij horen.

Ik merk dat er behoefte is aan meer. Maar ja wat voor meer is dat dan? Ik duik in mijn eigen ‘IK’ en ga gestructureerd aan de slag met het herontdekken wat ik wil, dat wordt steeds stap voor stap duidelijker en door het droombaanevent van Maartje Koppen in november 2018 gaat het meer en meer leven. Ik wil andere helpen, waarmee is dan nog onduidelijk maar dat ik mijn huidige doelgroep aan het ontgroeien ben is wél duidelijk. Tijdens het individuele contact, begin 2019, wat ik met Maartje behoud spreek ik op een gegeven moment uit dat ik haar baan wel zou willen! Dát kan, zegt ze vrolijk. We komen in gesprek over haar opleidingsmogelijkheden tot Droombaancoach en het starten van een eigen onderneming. Eerst zelf het ‘Creëer je eigen droombaan’-traject door wat een bevestiging lijkt voor wat we stiekem al wisten en nu is de certificering als Droombaan coach binnen én heb ik mijn eigen bedrijf opgestart, Flowworx, van uit verlangen en verantwoordelijkheid nemen, voldoening in je leven creëren!

Ik heb de eerste stap al voor jou gezet, namelijk mijn droombaan creëren zodat ik jou kan helpen. Nu mag jij de volgende stap zetten voor jezelf. Ik gun het jou om samen met mij te ontdekken wat jij nu écht wilt, gun jij het jezelf ook?

Kijk voor nog meer informatie op mij website, www.flowworx.nl

Hoop van je te horen!