Ik rij naar het werk en merk aan mijn lijf dat er iets niet goed zit, ik heb buikpijn, hoofdpijn, gespannen spieren in mijn nek, mijn ademhaling zit hoog, merk irritatie bij mijzelf op en degene die voor mij te langzaam rijdt krijgt een uitbrander van jewelste (natuurlijk wel in de veilige comfortzone van mijn eigen auto, maar toch).

Wat is er toch? Waarom voel ik mij zo? Ach ja gaat vanzelf wel weer over, even doorpakken vandaag.

Als ik langzaam de parkeerplek op draai, zucht ik even, weer een nieuwe dag…..

Ik plak mijn glimlach op mijn gezicht en loop naar binnen. Zeg iedereen gedag en start op. Bekijk mijn agenda voor vandaag, geen moment van rust zie ik al, gaan we weer! Naast de afspraken ligt er ook nog een ToDo lijstje die ‘even tussendoor’ opgepakt moet worden en zie ik dat mijn mailbox weer aardig gevuld is. Belletjes naar verschillende personen, rapportages nalezen, afspraken verzetten, voorbereidingen treffen voor volgende week enz.

Ik merk dat de hoofdpijn erger aan het worden is en neem een paracetamol en een kop koffie even wakker worden. Dit kan ik er nu niet bij hebben, ik moet scherp zijn vandaag.

Aan de slag, focus mij volledig op wat er te doen is, loop van het overleg direct naar de eerste afspraak van vandaag. Deze loopt uit en tekent de hele dag (lees: ik ren mij rot). Lunchen doe ik in mijn eigen kamer half achter de laptop en half pratend met een collega, even geen behoefte aan de lunchruimte met alle drukte en die administratie loopt achter.

Einde van de dag (pfieuw gehaald!), vermoeid, chagrijnig, leeg, sjok ik naar de auto. Ik was eigenlijk nog van plan om te sporten, maar denk dat ik daar geen energie meer voor heb. Ook kook ik niet maar kies ik voor de makkelijke weg en bak een pizza, hangend op de bank kijk ik televisie. ’s Avonds in bed lig ik lang wakker en denk aan wat er morgen nog moet gebeuren, wat ik ben vergeten vandaag, mijn hoofd stopt niet en er volgt een onrustige nacht. Verstijfd word ik vermoeid wakker, een nieuwe dag…..

Hierboven staat één van de dagen beschreven die ik zelf heb ervaren, tussen de regels door lees je dat er al veel signalen waren die STRESS gerelateerd zijn. Gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat ik uitviel op het werk, maar er zijn zat mensen die wel de bedrijfsarts moeten inschakelen en dagen, weken, maanden nodig hebben om terug te keren. Namelijk 1 op de 6 mensen valt uit!

Als stress te lang duurt dan gaat dit te kostte van jouw gezondheid, het heeft effect op je fysieke en mentale gesteldheid. En dat kan vergaande gevolgen hebben! De zin,

‘Je gaat niet dood van stress’

Klopt, maar van de gevolgen van langdurige stress wel! Al eerder heb ik het gehad over de verschillende systemen in ons lichaam die hier mee te maken hebben, maar wil je hier nu meer van weten én wil je leren om met jouw stress signalen in contact te komen zodat jij ze kan herkennen voor het te laat is? Doe dan mee met de GRATIS challenge ‘in contact met jouw signalen’.

Via de website kan je hier meer over lezen en je aanmelden, klik hier:

https://www.flowworx.nl/workshops-challenges/gratis-challenge/