Jola

Verlangen, Verantwoordelijkheid, Voldoening.

 

Verlangen I Verantwoordelijkheid I Voldoening in jouw loopbaan. Dit is waar ik jou bij ga helpen!

Door te ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen én regie (gaan) nemen voor jou loopbaan, creëer jij voldoening in jouw leven!

Ik als coach help jou jezelf te (her)ontdekken, jezelf te (durven) zijn en te kiezen wat voor jou belangrijk is. Door de confrontatie aan te gaan met jezelf word jij je bewuster van het pad dat je wilt gaan nemen.

Het kan zijn dat hierbij belemmerende gedachten en gedrag naar voren komt die jou tegenhouden. Door het zelfinzicht en door deze patronen aan te gaan zorg jij ervoor dat je het vertrouwen ontwikkeld om ook daadwerkelijk stappen te ondernemen en zo je Droombaan te realiseren.

Met mijn eigen talenten en eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, empathisch vermogen en ervaringsgerichte manier van werken ben ik betrokken bij jou als mens. Ik hou ervan om in verbinding te staan met de ander, maar ben ook iemand die er niet voor schuwt om de confrontatie aan te gaan om je bewust te laten worden van wat er gaande is binnen jou.

Een traject bij mij zorgt voor hernieuwde inspiratie. Je energie gaat weer stromen. Je weet wat je wilt en met welke stappen je daar kan komen. Je gaat kiezen voor wat nu écht past en omdat het goed voelt is die volgende stap zetten in jouw loopbaan ineens dichterbij dan je dacht.

Ik ben Jola, getrouwd, moeder van twee energierijke meiden en sportieveling, wonend in gemeente Utrecht.

Mijn opleidingsachtergrond is fysiotherapie. Binnen mijn toenmalige werkveld, chronische pijnrevalidatie, heb ik veel verschillende kanten gezien en de laatste jaren daarvan heb ik mij gespecialiseerd in onder andere ACT, lichaamsbewustwording en de werking van het stresssysteem. Ook hier heb ik veel mensen geholpen middels coaching om een nieuw pad te bewandelen, keuzes te maken ten behoeve van zichzelf én werk, werksetting en omgeving te creëeren die WEL passend is. Niet alleen maar vanuit de drijfveer pijn maar juist vanuit de kant wat iemand wilt in zijn (werkende) leven.

Toen ik in aanraking kwam met mensen coachen op hun werkplezier vergroten was voor mij de keuze duidelijk, dit wilde ik alleen maar gaan doen!

De methodes en nieuwe loopbaan kennis zet ik nu binnen mijn eigen bedrijf Flowworx in voor een doelgroep waar ik veel energie van krijg middels de Droombaanmethode.

Ik hou er van om inzichten te creëren bij de ander. Jouw te zien groeien en je te helpen om weer in contact te komen met jezelf en jouw eigen verlangens. Met het maken van krachtige keuzes en de regie te (durven) nemen kom jij in de flow en creëer jij voldoening in jouw leven.

Zullen we aan de slag gaan?!

Lijkt het je wel iets, maar weet je het niet zeker? Of wil je weten of de klik er tussen ons is? Meer informatie, toelichting en uitleg kan ik je altijd geven. Tevens kijk ik graag met je mee of de droombaanmethode wel aansluit bij jouw hulpvraag én kunnen we ervaren of we een persoonlijke klik hebben. Misschien zijn we geen match of verwacht je toch iets anders dan ik te bieden heb, ook dan ben ik eerlijk tegen je, want één ding is zeker ook IK wil mijn DroomBaan blijven nastreven en dat betekend impact maken samen met jou, mijn ideale klant, op jouw verdere loopbaan.

Practise what you preach!

Vraag nu gratis een vrijblijvende match call aan hierin kijken we samen naar de waarop de droombaanmethode bij jou past én voelen we of de klik tussen ons ook goed is!

Tevens ben ik gecertificeerd droombaan coach en hanteer ik de methode ontwikkeld door Maartje Koppen en ben ik aangesloten bij de NOLOC waardoor je garantie krijgt in de vorm van een professionele loopbaancoach met kwaliteit. Dit kan soms interessant zijn voor je huidige werkgever als deze bijvoorbeeld wilt en kan bijdragen in jou persoonlijke ontwikkeling.

FLOWWORX

Flow, dat klinkt wel lekker maar wat is het en hoe bereik je dat? En waarom werkt dat dan zo goed?

Flow benader ik als dat je vanuit gevoel of intuïtie een keuze durft te maken, luisteren naar je eigen behoeftes en verlangens vormt hier de basis van. Maar hoe doe je dat?

Zelfbewustzijn is bewust zijn van je eigen (lichaams)signalen die jou iets te vertellen hebben. We hebben zowel positieve als de meer negatieve signalen en deze vallen onder te verdelen in fysieke, gedragsmatige/verstandelijke en emotionele signalen. In het kader van zelfbewustzijn is het ook belangrijk onderscheid te maken tussen gevoel en je ego, ofwel je gedachten, zodat deze je niet manipuleren en je keuze beïnvloeden.

“Ik ben moe en heb behoefte om vroeg naar bed te gaan, maar mijn vriend(in) geeft een feest waar ik echt bij moet zijn want anders zullen ze wel denken dat ik geen goede vriendin ben dus ik ga toch maar”

OF

“Ik merk dat ik mij niet meer goed kan concentreren de laatste tijd en maak hierdoor steeds meer fouten op het werk, maar het is nu even een drukke periode en niemand anders kan dit op zich nemen dus ik moet maar even doorbijten”

Wat als jij zou kiezen voor jezelf? Als jij zou kiezen om wel op tijd naar je bed te gaan, om hulp te vragen aan collega’s of ontspanning op te zoeken voor jezelf in welke vorm dan ook zodat je weer op kan laden, wat gebeurt er dan?

Oprechte keuzes maken ten behoeve van jou zelf, is zorgen voor jezelf en dit dient ook jouw omgeving, ja echt! Soms kunnen mensen dit verwarren voor egoïsme en ja dat is waar we niet mee geassocieerd willen worden…. Die angst zorgt ervoor dat we luisteren naar ons hoofd en het ego de keuze laten maken. We gaan door terwijl we voelen dat het niet gaat, bieden hulp ondanks dat we zelf geen tijd, zin of energie hebben, vermijden een (mogelijke) confrontatie met een vriend(in). Hiermee negeren we onze signalen waardoor we onze behoeftes en verlangens onderdrukken.

Door stil te gaan staan bij jezelf, jezelf te leren kennen, te ontdekken wat je wel of juist geen energie geeft, waar jij behoefte aan hebt en naar verlangt, dan ga jij de signalen van jezelf herkennen op het moment van de tweesprong; gevoel vs. ego. Zodra je deze gaat herkennen kan jij keuzes leren maken op basis van je gevoel, neem jij de verantwoordelijkheid voor jou leven en dan ontstaat er vanzelf die Flow, waardoor je voldoening ervaart in jouw leven. Hiermee zeg ik helemaal niet dat jij je hoofd niet mee mag nemen. Je verstand is ook een goede raadgever en juist belangrijk om ook in de afwegingen mee te nemen, ga dus niet alleen op je gevoel of alleen op je ratio af. Neem beide mee en doe dit vanuit zelfbewustzijn, zelfkennis, zelfinzicht.

Dit is niet een nieuwe trend die is ontstaan, nee deze manier is al eeuwen oud.

Eeuwen oud is deze manier van naar ‘het zelf’ toe gaan doormiddel van introspectie. De beroemde uitspraak van Descartes: Cogito ergo sum (Ik denk dus ik ben) illustreert Descartes’ mening dat het zelfbewustzijn het bewijs vormt van bestaan van de ziel, en dus ook van ons bestaan. Ook de Griekse filosofen Plato en Aristoteles hielden zich al met het begrip zelfbewustzijn bezig. Er werd o.a. beweerd dat dit kon worden bereikt door zelfkennis en zelfreflectie.

Zelfkennis wordt echter soms ook opgevat als zelfinzicht, dat wil zeggen inzicht in de ‘ware kennis’ die in onszelf besloten ligt. Deze vorm van kennis is gesymboliseerd in het opschrift van de tempel van Apollo te Delphi met het opschrift ‘Ken uzelf.’ De waarheid ligt al in de mens, de kunst is haar naar boven te halen. Socrates hanteerde daarbij de methode van de vroedvrouw: door het stellen van gerichte vragen de waarheid bij de gesprekspartner naar boven halen, zoals de vroedvrouw de baby uit zijn moeder verlost. *

Zo kan je lezen dat het niet ineens ‘zomaar’ uit de lucht komt vallen, maar iets is wat al ontzettend lang onderdeel is van ons mens-zijn. De kunst is dus om dit naar boven te halen! Maar hoe dan?!

Niet alleen maar door gerichte vragen te stellen aan jezelf (door jouw of door andere), maar met name ook door in contact te staan mét jezelf, jouw gevoel spreekt! Hierdoor komen verlangens naar boven, durf jij de verantwoordelijkheid te nemen doordat je vertrouwt op jezelf en creëer je voldoening in het leven dat jij leidt.

Werken vanuit de Flow, werkt! Niet alleen haal je voldoening uit je werkend leven, maar dit werkt ook door in je privéleven.

Ontdek hier hoe je dat kan bereiken.