Testimonials

Nienke

Ik was al een aantal jaar ongelukkig in mijn werk, maar het lukte me niet om daar zelfstandig stappen in te zetten. ‘Ik ben geschoold om in het onderwijs te werken, dus eigenlijk zijn er geen andere mogelijkheden’. Deze gedachte weerhield me ervan om op zoek te gaan naar iets anders. En wat dat ‘anders’ dan moest zijn, ook geen idee. Ondertussen had mijn werksituatie effect op mijn algehele welbevinden en werkte dit door in andere aspecten van mijn leven. Nadat ik hier met Jola over gesproken had, wist ik al snel dat ik dit met haar wilde aanpakken. Het starten met dit traject gaf meteen perspectief en energie, ik had duidelijk de juiste beslissing genomen om mezelf dit te gunnen. 

Het programma, waar een hele duidelijke opbouw in zit, gaf me enorm veel houvast en de coaching van Jola sloot daar heel goed op aan. Jola wist mij op de juiste momenten te stimuleren en begeleiden bij mijn zoektocht, op een hele prettige en laagdrempelige manier. Ze heeft me meerdere keren in mijn kracht gezet, zonder ook maar enige druk op te voeren. De verschillende werkvormen (de opdrachten, coachingsgesprekken, gezamenlijke sessies en trainingen met andere deelnemers) die aan bod kwamen zorgde voor de nodige afwisseling, waardoor ik gemotiveerd bleef. 

Door dit traject heb ik zoveel meer inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan en weet ik nu welke kant ik op wil. Dat geeft enorm veel vrijheid. Dat kan ik iedereen aanraden!

Sanne

De zomer loopbaanreflectie die Jola afgelopen zomer gratis heeft gedaan, die ik via Linkedin heb gevolgd, heb ik als zeer waardevol ervaren. Zij stelde niet alleen de juiste vragen, maar als je antwoorden naar haar stuurde ging ze verder met verdiepen. Ik merkte dat ik hierdoor nog kritischer ging kijken naar mijzelf en mijn werkgeluk. Zoveel waarde bood zij aan! Ik kan alleen maar concluderen dat zij een betrokken coach is die de vinger op de juiste plek weet te leggen. Dank voor deze reflectie!

Julia

Ik moet zeggen eerst twijfelde ik sterk over de manier van coaching. Online, via een academie, supercoachsessies, ik wist het niet. Doordat de klik er vanaf het eerste gesprek was én het programma zo compleet was ben ik er toch voor gegaan. Eén van de beste beslissingen ooit!

Tijdens het traject kwam ik er al snel achter dat juist de persoonlijke aandacht, de manier van coaching en het werken met werkboeken zorgde voor veel meer verdieping dan ik eerder heb ervaren bij alleen maar coachingsgesprekken. We zijn echt laag voor laag gaan afpellen tot de kern en hierdoor vormde mijn Droombaan zich bijna als vanzelf!

Nu mag ik nog verder de stappen ondernemen om met het stappenplan echt mijn Droombaan te creëren, maar ik heb het vertrouwen dat deze niet heel lang meer op zich laat wachten. Juist doordat ik nu weet wat ik wil kan ik zelf betere beslissingen maken of een baan bij MIJ past, dat scheelt enorm in de zoektocht en energie die dit kost.

Jola als coach is een ervaren coach die je weet te prikkelen met de juiste vragen. Daarnaast is ze ook gewoon een leuk mens met humor en warmte. Ik heb mij erg op mijn gemak gevoeld wat ik belangrijk vind als het gaat om mijzelf open te stellen. Heel veel dank!

Peter

Het webinar wat ik heb gevolgd bij Jola ging over stress. Hierin heeft zij voor mij veel verheldering gebracht op de manier hoe zij uitlegt wat de werking is van stress in ons lichaam. Ook merkte ik dat de tips die zij gaf erg praktisch en hanteerbaar zijn. Ik maak dan ook graag gebruik van deze handvaten. Daarnaast was de manier van hoe zij de informatie overbracht prettig en met een fijne energie. Hierdoor was het geen ‘uitzitten’ maar een leuke manier van (deels interactief) bezig zijn met een onderwerp wat toch niet heel plezierig is. Leuk om op deze wijze een klein kijkje te kunnen krijgen in wie Jola is en haar manier van werken.

Susan

Ik merkte dat ik vastliep. Werk was een energielek. Ik hopte van interne opdracht naar interne opdracht maar vond geen voldoening. Was bekaf na een dag werken. Maar wist ook niet wat nu. Merkte als ik naar vacatures keek voor vergelijkbare banen dat ik ook niet blij werd… dus geen oplossing, maar wat dan wel.

In eerste instantie had ik zo mijn twijfels. Zoals het (on)geloof dat het echt mogelijk is om je droombaan te bedenken en dan ook nog te realiseren…

Ook de investering heb ik over getwijfeld, het is een flinke uitgave. Wat maakt dit anders dan andere loopbaantrajecten en hoe kom je echt de diepte in met bijna alleen online werken?

Het traject heeft met niet alleen doen inzien wat ik kan en wil. Eigenlijk heeft het weer de ogen geopend voor wie ik ben, van binnen in mijn kern. Het heeft me doen realiseren hoe makkelijk het is je te laten leiden door impulsen van buitenaf die OK zijn, maar niet ECHT passen bij me. Door die sluier af te halen en weer te durven kijken naar mijzelf kan ik ook handelen naar wat daar bij past.

Het zorgde voor het vertrouwen dat ik er mag zijn, dat ik voor mijzelf mag zorgen en vooral ook dat als ik goed in mijn vel zit, daar de mensen om mij heen ook veel plezier van hebben.  En wat ik heel waardevol vind is dat ik nu zonder blozen durf te vertellen wat ik kan en waar ik voor ga en sta. Ik geloof het, ik voel het en als het niet match met de persoon tegenover me, is dat geen probleem meer voor me.

Ik zou iedereen dit traject willen aanbevelen, omdat het zoveel meer brengt dan een duwtje in je loopbaan, waar veel loopbaantrajecten over gaan. Het is de investering meer dan waard geweest!

Jojanneke

De begeleiding van Jola heb ik als zeer warm en betrokken ervaren. Zelfs terwijl het volledig op afstand was. Ik ben onder de indruk hoe zij de kern wist te raken op basis van uitsluitend mijn notities bij de zomer loopbaanreflectie. Hoe zij mij zo feilloos wist te omschrijven en mij aanvoelde. Vanaf het eerste contact wist zij mijn valkuilen en talenten te benoemen. Jola zoekt steeds naar de positieve kanten en benadrukt vooral je talenten. Dit weet zij te versterken, waardoor je meer in je kracht komt te staan. Jola heeft het talent om de juiste vragen te stellen, waardoor je aan het denken wordt gezet en zelf met de antwoorden kunt komen. Een traject met Jola is erg verhelderend!

Esther

Ik liep vast in mijn werk onder andere door het gebrek aan focus wat ik had. Ik vind veel dingen leuk en heb blijkbaar ook behoefte aan zekerheid. Het resultaat was dat ik geen keuzes maakte en met alle winden meewaaide. Hier raakte ik heel erg oververmoeid van en ook ongelukkig. Ik voelde mij stuurloos.

Dit traject is het beste kado dat ik me heb kunnen geven. Dit in combinatie met mijn semi-sabbatical heeft gemaakt dat ik los kon komen van onheilzame patronen met betrekking tot werk, dat ik helder heb gekregen waar mijn hart ligt ten aanzien van werk en ook dat ik concrete handvatten heb gekregen hoe ik mijn werkwensen in actie om kan zetten.

Het geeft rust om te weten wat ik nu wil. Het is heel fijn om richting te hebben. Ik kan nu gemakkelijker (maar dit is nog heel vers) nee zeggen bij activiteiten die niet bij mijn missie/profiel passen. Verder heb ik ook geleerd waar ik op moet letten. Ik mag mijn TURBO dus echt afwisselen met rustige activiteiten om in balans te blijven. Dit gaat nog niet helemaal goed, maar ik leer het wel steeds beter te herkennen, wat de eerste stap is qua verandering van gedrag. Ik ben nog niet klaar, maar het fundament is gelegd alsmede de motivatie om op deze weg door te gaan.

Anoniem

Ik heb bij Jola de sollicitatie Boost gedaan waarin we specifiek konden inzoomen op de sollicitatie waar ik mee bezig was. Het was verhelderend om vanuit een ander de feedback te krijgen. Maar wat vooral erg waardevol was ik kreeg meer vertrouwen in mijzelf waardoor mijn gesprek veel meer als vanzelf ging. Ook ben ik zelf kritisch geweest tijdens dit specifieke gesprek waardoor ik er achter kwam dat het toch voor mij niet de juiste plek was. Gelukkig zit ik nu wel op DIE plek waar ik blij van wordt. Mede dankzij Jola heb ik alle sollicitatie gesprekken vanuit mijzelf kunnen voeren. Compliment vanaf de andere kant van de tafel was dan ook dat ik erg zelfzeker overkwam!

José

Doordat ik al een hele tijd vastliep in mijn zoektocht naar werkplezier kwam ik bij het droombaan traject terecht.

Voor ik aan het traject begon liep ik er tegenaan dat ik niet langer genoot van mijn werk. Niet alleen ging ik met tegenzin maar ik kon ook nauwelijks nog de inspiratie vinden waarmee ik begon in mijn baan. Maar hoewel ik mijn baan niet meer leuk vond kon ik ook niet goed aanduiden wat ik dan wel wilde. De ideeën die ik hierover had liepen steeds uit op een teleurstelling waardoor ik alsmaar in dezelfde situatie bleef. Het lukte mij niet om hieruit te komen. 

Het traject heeft voor mij een hoop inzichten opgeleverd. Sommige had ik al en werden bevestigd, andere ontdekte ik juist. Ik heb weer ontdekt waar ik van geniet en waar ik dus naar toe kan gaan werken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik veel stoerder ben dan ik dacht. Door belangrijke keuzes te maken en daarbij soms mijn angsten het hoofd te bieden. De perfectionist in mij heeft geleerd dat het ook goed is om de stap super klein te maken als dat helpt de angst te overkomen. En dat ‘netwerken’ eigenlijk gewoon een ongemakkelijk woord voor ‘met mensen praten’ is. 

Wat er voor mij uitspringt is dat ik het plezier en enthousiasme weer heb gevonden op werk gebied. Weliswaar ben ik nog lang niet daar waar mijn droombeeld is maar de stappen ernaartoe worden gezet. 

Als coach is Jola zeer betrokken en verraste zij mij meermaals met haar grondigheid. Ze denkt met je mee maar stelt ook zeker de kritische vragen en zit je, indien nodig, achter de broek. Ook stimuleert zij de interactie met de andere coachees en overlegt ze altijd wat voor jou het beste is. 

Ik hoopte vooraf dat ik meer lef zou krijgen, dat ik een positievere insteek zou kunnen hanteren en dat ik weer blij kon worden van wat ik doe. Ik kan wel zeggen dat dat gelukt is. Ik ben niet angst vrij maar heb geleerd om die angsten af te breken door uit te gaan van de makkelijkste stap en vandaar op te bouwen. Ik kan inmiddels spontaan gesprekken aangaan en dan tegelijkertijd beseffen dat het onder netwerken valt. Ook weet ik nu dat ik kan bereiken wat ik wil zolang ik het voor me zie.