TMA-Analyse

Met de Talent en Motivatie Analyse krijg je op een heldere en professionele manier inzicht in jouw eigen talenten, drijfveren en competenties. Het zorgt voor een uitstekende basis waar vanuit jij met meer daadkracht de richtig van jouw loopbaan kan bepalen. De Analyse bestaat uit de vragenlijst met 312 vragen. Hier ben je ongeveer 1-1,5 uur mee bezig. Naar aanleiding van de ingevulde analyse gaan we deze samen bespreken. 

We kijken naar welke drijfveren jij meer of juist minder behoefte aan hebt en nemen de bijbehorende aanleg voor talenten door. Ik zeg express aanleg voor talenten, want het is namelijk de vraag of je ook daadwerkelijk dat talent kan en/of mag benutten. Dit is van meerder factoren afhankelijk, maar wel erg belangrijk! Kan en mag jij jouw talenten elke werkdag inzetten dan krijg je energie van je functie wat jouw de voldoending aan het einde van je werkdag geeft. Is dit echter niet het geval dan kan het zo zijn dat je aan het leeglopen bent. Risco op overbelasting, overspanning, bore of burn-out met als gevolg uitval is dan aanwezig en dát wil toch niemand!

Uiteindelijk zijn de inzichten het startpunt om jouw loopbaan richting te kunnen geven. Vind je dat lastig om alleen uit te vogelen en heb je behoefte aan een sparringspartner of ervaar je het gewoon als prettig om hierin een professionele blik op te krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om aanvullend loopbaancoaching op te pakken. Hierin gaan we samen aan de slag met hoe jij de inzichten kan gaan integreren voor (nog) meer werkgeluk, help ik je in het maken van daadkrachtige keuzes en ondersteun ik je in jouw concrete stappenplan!

Hierdoor blijft het niet alleen bij inzichten opdoen, maar zorg jij ervoor dat je jouw loopbaan met meer energie en voldoening kan vormgeven.

Ervaringen van anderen

Deze Analyse heeft mij zoveel inzicht gegeven in mijn aanleg voor bepaalde talenten. Het werd hierdoor duidelijk dat ik deze nog niet tot uiting kon laten komen in de setting waar ik werkzaam was. Samen zijn we verder gegaan om in de coaching helder te krijgen in welke omgeving ik dit beter zou kunnen benutten. Ook heeft het mij geholpen stappen te zetten die ik niet durfde te maken.

E.

Door de duidelijke uitleg van de analyse ben ik het gesprek met mijn manager aangegaan en hebben we samen gekeken wat ik nodig had om verder te kunnen groeien. Het was ontzettend waardevol om de rapportage te kunnen delen en hiermee concreet toe te lichten waar ik op leeg loop en waar ik juist wel veel energie van krijg. Door de aanpassingen in mijn taken haal ik veel meer plezier uit mijn werkdagen en heb ik zicht op waar ik naartoe kan groeien.

Anton

Door het rapport kreeg ik enorm veel bevestiging van mijn talenten én innerlijke drijfveren. Het was een feest van herkenning waar ik erg blij van werd. Ook zorgde het voor reflectie op wat voor werken en hoe ik mijn werk momenteel uitvoer. De heldere inzichten hielpen mij om verder te kijken naar waar en hoe ik mijn talenten nog meer kan inzetten. De stappen hier naartoe waren prettig om samen met de coachingsessies verder vorm te geven. De ondersteuning van Jola vond ik hierin erg prettig.

Sanne

Wat houdt het nu in als ik kies voor de TMA-Analyse?

Dit levert het jou op als jij voor de TMA-Analyse kiest;

 

 • Een duidelijke rapportage met jouw scores op de 22 drijfveren die TMA hanteert.
 • Kennis over jouw aanleg in talenten op basis van die drijfveren.
 • Hierdoor wordt het ook duidelijk welk gedrag jij al wel of nog niet (kan en/of mag) laat (laten) zien en welke factoren hiervoor verantwoordelijk zijn.
 • Een helder overzicht van welke competenties jij bezit zodat de vertaling naar ‘organisatie-taal’ makkelijk te maken is.
 • Het wordt inzichtelijk waar jij op mag investeren om nog meer energie uit je werk te halen.
 • Je creëert een basis van waaruit jij je loopbaan vorm kan gaan geven om zo voldoening te ervaren in je werkende leven.

Hoe ik te werk ga en jou investering;

 

 • Ik start altijd met een eerste online kennismaking van 30-45 minuten, deze is geheel gratis en vrijblijvend. We bepalen samen of er een match is, ik denk met je mee of de TMA inderdaad het meest passend is én we concretiseren jouw ontwikkelvraag.
 • Gaan we door? Dan zet ik de TMA-Analyse voor je klaar en mail ik je de link waar je die kan invullen. Daar mag je ongeveer 1-1,5 uur voor uittrekken.
 • Ook hebben we een vervolg afspraak gemaakt waarin we de analyse zullen bespreken. Hiervoor hebben we ook zo’n 1-1,5 uur de tijd voor nodig.
 • De bespreking van de rapportage (online of live) vindt plaats en jij hebt ongelofelijk veel nieuwe inzichten opgedaan. De rapportage krijg je na afloop digitaal toegestuurd (en als we live meeten ook uitgeprint mee).
 • Wil je écht doorpakken en kies je aanvullend voor coaching dan spreken we onderling af wat een handige frequentie is, waar we meeten en welke onderwerpen verder mogen worden uitgediept.