Korte cursus ‘Stress en de waarschuwingssignalen’

Hoe herken jij stress?

SHOCKING!

Steeds vaker hoor ik het in mijn omgeving;

 • Ik zit momenteel thuis met een burn-out.
 • Ik ben tijdelijk halve dagen aan het werk, want ik trek het niet meer.
 • Geen idee wat er aan de hand is, maar ik ben totaal gesloopt en kan niet eens meer van die bank af komen.
 • In de vakantie ben ik ziek geworden en ik word maar niet beter, de huisarts kan niks vinden.
 • Heb toch even contact opgenomen met de bedrijfsarts en die gaf aan dat het verstandiger was om hulp te gaan zoeken.

Misschien herken jij dit ook wel? In je omgeving mensen die omvallen waar je het niet van verwacht of herken jij jezelf hierin. Ga maar eens na want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 werknemers burn-out klachten heeft en 1,4 miljoen mensen in Nederland burn-out verschijnselen ervaren!

Kortom je bent niet de enige die hier mee worstelt, ik zelf herken het namelijk ook en blijkbaar genoeg andere als je de cijfers gelooft.

Tegenwoordig wordt de werkdruk als hoog ervaren, zeker in het onderwijs en de zorgsector, maar ook vooral onder vrouwelijke managers en young professionals neemt het aantal medewerkers dat burn-out klachten ervaart toe.

Gelukkig was ik er zelf op tijd bij en heb ik kunnen voorkomen dat ik volledig uitviel op het werk. Ik (en mijn omgeving ook) merkte op dat het niet goed ging met mijzelf en samen met mijn huisarts en uiteindelijk ben ik er bovenop gekomen. Maar hoe voorkom je dit nu? Hoor ik je denken.

Herken de signalen!

Huh, welke signalen? De signalen die jou middels je lichaam, gedachten, emoties en/of gedrag vertellen dat het niet zo goed met je gaat. Op zich dus best handig als je die herkent.

Nu heb ik al een checklist gemaakt waarin je kan kijken welke signalen er allemaal zijn, maar toen dacht ik hmmmm kunnen mensen deze überhaupt wel herkennen, bij zichzelf aanvoelen? Vandaar dat ik nu nog iets beters voor je heb! Een training waarin wij samen aan de slag gaan om meer te leren hoe het stressmechanisme werkt en hoe jij jouw signalen kan gaan (h)erkennen In deze training ga ik vier weken lang via mails jouw voorzien van tools, informatie, oefeningen en krijg je de kans om mij persoonlijk vragen te stellen! Kortom ontzettend waardevol, al zeg ik het zelf ;-).

Los zijn de kosten voor deze training € 97,-

Wil jij dit niet missen?

In de training gaan we hier mee aan de slag;

 • Je leert hoe het stress systeem werkt.
 • Word jij je bewust van jezelf en jouw signalen.
 • Hoe jij invloed kan uitoefenen op je stressniveau.
 • Weet je welke tools jij kan inzetten om je stress level te bewaken.

Hoe we dit gaan doen?

 • Gedurende vier weken lang neem ik je mee aan de hand van informatieve mails.
 • Krijg je een werkboek Reflectie op je loopbaan en acties
 • Deel ik in een eerder opgenomen 1,5 uur durende webinar visueel hoe het stresssysteem werkt en geef ik tips en tools die jij kan inzetten.
 • Kan je de oefeningen die ik aanraad downloaden voor gebruik.
 • Én motiveer ik je tussendoor om ook echt met de tools aan de slag te gaan.

Denk je YEP, echt iets voor mij (of voor mijn collega en/of medewerkers), mail mij op jola@flowworx.nl dan gaan we het voor je inregelen zodat je morgen al aan de slag kan gaan!

In mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut ben ik als geen ander bekend met het lichaam en fysieke klachten. In mijn werkveld, de specialisatie van revalidatie voor chronische pijn, heb ik 11 jaar ervaring met de wisselwerking tussen fysiek en mentaal. Deze expertise komt mij nu erg van pas in mijn werk als loopbaancoach en met name bij mensen die afstevenen op een burn-out en/of stress gerelateerde klachten ervaren. Vandaar deze korte cursus om nog meer mensen bewuster te maken van zichzelf, de signalen die er zijn. Zodat zij op deze manier ook op tijd aan de bel kunnen trekken voor het écht te laat is.